علل و درمان گرفتگی عضلات ران

گرفتگی عضلات ران که به آن اسپاسم عضلات ران هم میگویند درد عضله ها ناشی از آسیب وارد شده به آنها است که غالبا به علت کار و فعالیت بدنی و ورزشی زیاد ایجاد میشود.

در این مقاله در مورد مکانیسم ایجاد شدن این نوع از آسیب بدنی و در مورد علل بروز آن و علائم آن و راه های درمان مطالبی را یاد میگیریم.

گرفتگی عضلات ران چگونه ایجاد میشود

قویترین عضلات بدن در ران قرار دارند. این عضلات میتوانند به صورت های مختلف دچار آسیب شوند. مثلا عضله ممکن است براثر جسم تیز پاره شود یا ممکن است براثر فشار یک جسم سنگین له شود.

عضله ممکن است براثر کشیده شدن ناگهانی پاره شود. ولی منظور ما در این مقاله نوع دیگری از آسیب است.

این آسیب وقتی بوجود میاید که کاری از عضله گرفته شود که از حد توانش خارج است. در این وضعیت عضله دچار انقباض غیر ارادی میشود که به آن اسپاسم یا گرفتگی میگویند. این گرفتگی دردناک است.

در دو حالت این اسپاسم یا گرفتگی بوجود میاید. یکی وقتی که قدرت عضله نسبت به کاری که باید انجام دهد کم است.

حالا یا عضله ضعیف است و یا نیرویی که باید اعمال کند خیلی زیاد است و عضله زیر بار این کار میماند و بشدت خسته میشود. این خستگی مفرط بعد از مدتی خود را بصورت دردی نشان میدهد که ناشی از گرفتگی و اسپاسم عضله است.

وضعیت دوم حالتی است که در آن قبل از انجام کار مورد نظر عضله به قدر کافی گرم نشده و نرمش های کششی انجام نشده است. در این حالت عضله خشک است و قابلیت انعطاف کمی دارد.

بیشتر بخوانید  درمان بیماری پرتس چیست

در حین انجام فعالیت های بدنی سنگین عضلات دو نوع انقباض دارند. در یک نوع از انقباض که معمولا همه ما با آن آشنا هستیم انقباض عضله موجب کوتاه شدن طول آن میشود و به آن concentric contraction میگویند.

نوعی دیگری از انقباض هم هست که در آن طول عضله بلند میشود و به آن eccentric contraction میگویند. مثلا موقعی که میخواهیم از حالت ایستاده به حالت چمباتمه درآییم عضلات چهارسر ران انقباض اکسنتریک پیدا میکنند.

در این حالت اگر عضله آماده نباشد و قابلیت اتساع و کشش را به اندازه کافی نداشته باشد دچار پارگی های میکروسکوپی میشود. این پارگی ها بعد از چند روز موجب بروز التهاب در عضله میشود که خود را بصورت انقباض غیر ارادی عضله نشان میدهد.

به این انقباض اسپاسم یا گرفتگی عضله میگویند که همراه با درد است. این درد میتواند در هر عضله ای که از آن کار شدید کشیده ایم ایجاد شود. مسلما اگر از عضلات ران یا عضلات کشاله ران کار زیاد بکشیم گرفتگی و درد در ران و کشاله ران احساس خواهد شد.

علائم گرفتگی عضلات ران و کشاله ران چیست

  واضح ترین علامت گرفتگی عضلات، درد است. محل درد بسته به عضله ای که دچار گرفتگی شده متغیر است. اگر گرفتگی در عضلات کشاله ران باشد درد کشاله ران وجود دارد. اگر گرفتگی در عضلات چهارسر ران باشد درد در جلوی ران احساس میشود.

درد معمولا بعد از مدتی بیحرکتی بیشتر میشود و بعد از مدتی حرکت کردن ممکن است از شدت آن کاسته شود. اگر درد شدید باشد میتواند موجب بد راه رفتن شود.

در غالب اوقات گرفتگی چند روز طول میکشد و خودبخود خوب میشود. گرچه اگر شدت آسیب زیاد باشد ممکن است با قدری تورم یا کبودی همراه باشد و مدت زمان بیشتری برای بهبودی لازم داشته باشد.

درمان گرفتگی عضلات ران

همانطور که گفتم این نوع از آسیب در غالب اوقات خودبخود خوب میشود و تنها کاری که لازم است استراحت و درمان علامتی برای تسکین درد است.

بیشتر بخوانید  رانندگی بعد تعویض مفصل لگن

در 24 ساعت اول میتوان از سرمای موضعی برای کاهش اسپاسم استفاده کرد و بعد از آن گرمای موضعی میتواند به کاهش درد کمک کند.

استفاده از داروهای ضد درد غیر استروئیدی و یا استفاده از استامینوفن میتواند درد را کم کند و استفاده از داروهای شل کننده عضلات مانند باکلوفن ممکن است از شدت درد بکاهد.

پیشگیری از گرفتگی و اسپاسم عضلات ران

مهمترین راه پیشگیری این است که قبل از شروع فعالیت بدنی که فکر میکنیم بیش از چیزی است که بدن ما بطور روزمره به آن عادت دارد خود را ابتدا قدری گرم کنیم. یعنی با قدری دویدن درجا ضریان قلب و تنفس خود را بالا ببریم و بعد نرمش های کششی عضلات ران و لگن را انجام بدهیم.

این کار موجب میشود فیبرهای عضلانی قدری کش بیایند و توان انعطاف پذیری آنها بیشتر شود. همچنین باید دقت کنیم فعالیت بدنی که انجام میدهیم متناسب با قدرت بدنی ما باشد و اگر توان انجام کاری را نداریم اصرار به انجام آن نکنیم.

ممکن است بتوانیم آن را موقتا انجام بدهیم ولی چند روز بعد ممکن است با مشکلاتی مواجه شویم که گرفتگی و اسپاسم عضلانی حداقل آنها باشد.

0/5 ( 0 بازدید )
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x