درد لگن چه عللی دارد و درمان آن چگونه است

درد لگن

درد لگن به علل بیماری های متفاوتی ایجاد میشود. بعضی از آنها بسیار زودگذر هستند و بدون درمان خاصی خوب میشوند و بعضی دیگر ممکن است نیاز به جراحی های پیپچیده داشته باشد. 

علل بعضی دردهای لگن در خود لگن است ولی گاهی اوقات خود لگن سالم است و علت درد آن در خارج لگن مثلا در ستون مهره است.

برای پاسخ به این سوال که درد لگن نشانه چیست و به چه علتی ایجاد شده ابتدا باید آن را تقسیم بندی کرد. این درد را میتوان برحسب بافتی که منشا بروز درد است یا بیماری هایی که موجب آن میشوند دسته بندی کرد.

یا میتوان آن را برحسب محل احساس شدن آن، برحسب عواملی که موجب تشدید آن میشوند یا برحسب اینکه در چه موقعی از شبانه روز حس میشوند و دیگر عوامل تقسیم بندی نمود.

در اینجا دو نوع تقسیم بندی ذکر میشود. بررسی علل درد لگن برحسب منشا آن و براساس محل احساس درد.

درد میتواند در جلوی مفصل ران یا کشاله ران احساس شود و یا ممکن است در پشت آن و در ناحیه باسن باشد.

درد میتواند در قسمت خارجی آن باشد، ممکن است در زیر لگن و در محلی باشد که روی آن مینشینیم، ممکن است در جلوی لگن و زیر مثانه باشد و یا ممکن است بصورت یک درد گنگ در اطراف مفصل ران حس شود.

علل درد در ناحیه لگن برحسب منشا آن

هر بافت و هر ساختاری که درون لگن است میتواند منشا بروز درد باشد ولی مهمترین آنها عبارتند از

استخوان

بروز هر گونه التهاب میتواند موجب درد استخوان لگن شود. بطور مثال عفونت استخوانی میتواند موجب بروز التهاب در آن و ایجاد درد در ناحیه لگن شود.

یا بیماری پوکی استخوان گذرای مفصل ران میتواند موجب ورم سر استخوان ران و درد کشاله ران شود. شکستگی در هر قسمتی از استخوان لگن یا تومورهای استخوانی هم میتواند موجب بروز درد استخوان لگن شود.

بافت سینوویال

درون کپسول مفصل ران بافت سینوویال مسئول تولید مایع مفصلی است. التهاب این بافت در روماتیسم مفصلی میتواند موجب درد لگن شود.

بورس

بورس ها کیسه های بافتی حاوی مایع هستند که در بسیاری از نقاط لگن وجود دارند. التهاب بورس را بورسیت میگویند که از شایعترین علل درد در ناحیه لگن هستند.

عضلات

کشیدگی عضلات لگن و یا در موارد شدیدتر پارگی آنها که در اثر فعالیت های شدید ورزشی ایجاد میشوند میتوانند از علل بروز درد لگن باشند. مثلا کشیدگی عضلات ناحیه کشاله ران میتواند موجب احساس درد در آن ناحیه شود.

تاندون

التهاب در محل اتصال تاندون ها به هر قسمتی از استخوان لگن میتواند موجب بروز درد در آن قسمت گردد. بطور مثال تاندنیت در محل اتصال عضلات همسترینگ به زیر لگن میتواند موجب درد در زیر لگن موقع نشستن شود.

عصب

تحریک عصب های لگن میتواند موجب درد شود. تحریک عصب فمورال میتواند موجب بروز درد در جلوی لگن و ران شود و تحریک عصب سیاتیک میتواند موجب درد در پشت لگن شده موجب درد باسن شود.

علل خارج از لگن

بیماری های ستون مهره و بیماری های زانو میتوانند بدون اینکه دردی در این نواحی ایجاد کننده موجب احساس درد در ناحیه لگن شوند.

علت درد کشاله ران

شایع ترین محل برای درد لگن در ناحیه کشاله ران است. کشاله ران کجاست. کشاله ران در جلوی محل اتصال ران به لگن قرار دارد. درد هایی که منشا آنها از مفصل ران است معمولا در کشاله ران احساس میشوند و این درد ها میتوانند به جلوی ران انتشار پیدا کنند. علل زیر میتوانند موجب درد لگن در این ناحیه شوند.

سائیده شدن مفصل ران

شایعترین علت درد کشاله ران ساییدگی و خراب شدن مفصل ران است. در این بیماری سطوح غضروفی و بعد از مدتی سطوح استخوانی بین سر استخوان ران و حفره استابولوم از بین میروند.

در این بیماری درد در جلوی لگن احساس میشود. این درد در حین راه رفتن بیشتر میشود. درد میتواند به جلوی ران هم تیر بکشد و گاهی به زانو هم انتشار پیدا میکند. گاهی اوقات درد این بیماری بجای لگن فقط در زانو احساس میشود یعنی بیمار تقریبا دردی در ناحیه لگن احساس نمیکند و بجای آن درد در زانو حس میشود.

به تدریج و با پیشرفت بیماری بعد از مدتی درد در موقع استراحت هم وجود خواهد داشت. بیماری به تدریج موجب لنگش و محدودیت حرکتی میشود.

سیاه شدگی در سر استخوان ران

این بیماری از علل شایع درد لگن در ناحیه کشاله ران در جوان ها است. این بیماری به علت نرسیدن خون به سر استخوان ران ایجاد میشود. مصرف بعضی داروها مانند داروهای حاوی کورتون و بعضی شکستگی ها در ناحیه لگن میتواند موجب بروز این بیماری شود.

در این بیماری درد استخوان لگن معمولا در ناحیه کشاله ران احساس میشود. این بیماری میتواند به سرعت منجر به تخریب مفصل ران شود.

دیسپلازی مفصل ران

این نوعی بیماری مادرزادی است که موجب تغییر شکل مفصل ران و دررفتگی در آن میشود. این تغییر شکل در سنین میانسالی موجب بروز درد کشاله ران میشود.

این درد در ابتدا خفیف و تنها در موقع راه رفتن در کشاله ران احساس میشود و بعد از مدتی مفصل دچار سائیدگی شدید شده و درد در موقع استراحت هم حس خواهد شد.

شکستگی های ناحیه لگن

شکستگی هایی که در مفصل ران ایجاد میشوند میتوانند موجب درد کشاله ران شوند. البته چون شکستگی معمولا بدنبال ضربه شدید ایجاد میشود و درد شدیدی دارد معمولا تشخیص آن ساده است ولی یک نوع از شکستگی هست که ممکن است به راحتی تشخیص داده نشود.

بیشتر بخوانید  رانندگی بعد تعویض مفصل لگن

شکستگی استرسی در ناحیه گردن استخوان ران میتواند موجب درد کشاله ران شود و میتواند به تدریج ایجاد شود و بدنبال یک ضربه واحد ایجاد نشود و تشخیص آن قدری مشکل است.

شکستگی استرسی در ناحیه راموس پوبیس هم میتواند موجب درد کشاله ران شود.

هر دو این بیماری ها معمولا با استراحت و کاهش فعالیت بدنی کنترل میشوند و تنها در موارد معدودی نیاز به جراحی دارند.

تاندنیت و بورسیت

تاندنیت در محل اتصال عضله ایلیوپسواس در جلوی مفصل ران یا بورسیت ایلیوپکتینئال میتواند موجب درد لگن در کشاله ران شود.

بورسیت تروکانتر هم گرچه معمولا موجب بروز درد در قسمت خارجی لگن میشود ولی میتواند همراه با احساس درد در جلوی لگن و در کشاله ران گردد.

گیر کردن تاندون

گیر کردن تاندون ایلیوپسواس در جایی که از روی استخوان پوبیس در جلوی لگن عبور میکند میتواند موجب احساس درد کشاله ران شود.

این درد میتواند همراه با احساس صدا در لگن باشد و یا با هر بار جابجا شدن تاندون فرد ممکن است احساس کند مفصل لگنش جابجا میشود.

پارگی لابروم

لابروم بافتی شبیه غضروف و تاندون در اطراف مفصل ران است که ممکن است دچار آسیب و پارگی شود. آسیب لابروم میتواند موجب بروز درد لگن در جلوی مفصل ران شود. این درد ممکن است همراه با ایجاد تقه یا صدا باشد. درد در هنگام حرکت دادن ران بیشتر میشود.

روماتیسم

انواع بیماری های روماتیسمی مانند روماتیسم مفصلی یا اسپوندیلیت انکیلوزان میتوانند موجب درد کشاله ران شوند.

درد ناشی از روماتیسم در مراحل اولیه بیماری ممکن است در صبح ها یا در هنگام استراحت بیشتر باشد ولی وقتی بیماری پیشرفت کرده و مفصل تخریب میشود درد ممکن است در هنگام راه رفتن بیشتر شده یا همیشه وجود داشته باشد.

عفونت

عفونت های مفصل ران میتوانند موجب درد کشاله ران شوند. این عفونت ها میتوانند حاد باشند که معمولا در کودکان ایجاد میشوند و یا میتوانند مزمن باشند که بصورت عفونت های سلی یا عفونت های بروسلوزی هستند.

عفونت مفصل ران میتواند بسرعت موجب تخریب مفصل شود پس درمان آن جزو اورژانس های ارتوپدی است و بعد از تشخیص بسرعت باید درمان شود.

سینوویت گذرای مفصل ران

این بیماری بیشتر در کودکان و بدنیال ابتلا به بیماری های حاد ویروسی مانند بعضی از انواع سرماخوردگی بوجود میاید و در آن درد لگن معمولا در کشاله ران و جلوی مفصل ران ایجاد میشود. درد معمولا چند روز ادامه یافته و خودبخود خوب میشود.

هرنی یا فتق

هرنی یا فتق به علت ضعیف شدن پرده های بافتی پایین جدار شکم ایجاد میشود. قسمتی از پرده که خیلی ضعیف میشود پاره شده و محتویات شکم از این پارگی به سمت جلو جابجا میشود. این جابجایی موجب فشار به اعصاب این ناحیه و در نتیجه احساس درد کشاله ران میشود.

جابجایی محتویات شکم به جلو به صورت لمس شدن یک توده برجسته در کشاله ران به توسط بیمار یا پزشک از علائم این بیماری است. این توده ممکن است با سرفه کردن بیمار بزرگتر شود.

درد کشاله ران بیمار هم ممکن است با سرفه کردن بیمار بیشتر شود.

تحریک عصب فمورال

این عصب در جلوی مفصل ران قرار دارد. تحریک این عصب میتواند موجب بروز بیماری به نام مرالژی پارستتیکا شود که در آن درد سوزشی در جلوی ران و کشاله ران بوجود میاید. این بیماری ممکن است به علت استفاده از لباس های تنگ که موجب فشار به ناحیه کمر و لگن شوند بوجود آید.

ایمپینجمنت

یا گیر کردن سر استخوان ران به لبه حفره استابولوم میتواند موجب بروز درد لگن در ناحیه کشاله ران شود. این درد معمولا با راه رفتن بیشتر میشود.

این بیماری معمولا به علت تغییر شکل مادرزادی در سر استخوان ران و یا در لبه حفره استابولوم ایجاد میشود و اگر درمان نشود میتواند در دراز مدت موجب سایش و خرابی در مفصل ران شود که شدت درد کشاله ران را شدیدتر کند.

سر خوردن صفحه رشد سر استخوان ران

در بیماری سرخوردگی اپیفیز که بیشتر در نوجوانان با وزن زیاد ایجاد میشود. جابجا شدن سر استخوان ران بر روی گردن استخوان ران موجب بروز لنگش و درد کشاله ران میشود.

تومورها

تومورهای خوش خیم یا بدخیم استخوانی یا بافت نرم در ناحیه لگن میتواند موجب بروز درد در کشاله ران شود.

بطور مثال استئوئید استئوما نوعی تومور خوش خیم است که میتواند در استخوان لگن ایحاد شود و موجب بروز درد استخوان لگن در کشاله ران شود.

استئیت پوبیس

نوعی التهاب در مفصل سمفیز پوبیس در جلوی لگن است که میتواند موجب بروز درد لگن در جلوی آن یا در کشاله ران شود.

بیماری های ادراری و تناسلی

مشکلات و بیماری های سیستم ادراری و تناسلی مانند سنگ های سیستم ادراری یا عفونت سیستم ادراری و یا التهاب یا عفونت پروستات یا بیضه یا تومورهای بیضه میتوانند موجب بروز درد کشاله ران شوند.

بیماری های دستگاه گوارش مانند التهاب های روده کوچک یا بزرگ و التهاب غدد لنفاوی هم میتوانند موجب درد کشاله ران شوند.

درد لگن کجاست

ممکن است برای خیلی از شما این سوال قدری عجیب باشد ولی آن را به این علت مطرح کردم که خیلی از افراد درد کمر را با درد لگن اشتباه میگیرند. مثلا بیمار مراجعه کرده از درد بالای باسن سمت چپ خود شاکی است. این درد اصلا ربطی به لگن ندارد و مربوط به ستون مهره است.

دردهایی که در بالای باسن احساس میشوند در واقع همان کمردرد هستند. درد لگن یا در جلوی آن و در کشاله ران حس میشود و یا در پشت و پایین باسن و یا در کنار لگن.

درد لگن سمت چپ به چه علت ایجاد میشود

اگر شما هم دچار درد در ناحیه لگن شده باشید و سعی کرده باشید کمی گوگل کنید تا شاید به خودتان کمکی کنید در نتایجی که این موتور جستجو به شما میدهد احتمالا به نکته جالبی برخورد میکنید.

بیشتر بخوانید  عمل جراحی تعویض مجدد مفصل لگن

گوگل به شما تعداد زیادی از جستجوی مردم دیگر را نشان میدهد که آنها هم دنبال دردی شبیه شما هستند ولی به شکل های دیگر. مثال هایی از این دست برای شما میاورم دقت کنید

علت درد لگن سمت چپ در زنان

علت درد لگن سمت راست در زنان

علت این نوع جستجوها این است که بسیاری از مردم فکر میکنند بین درد سمت راست و چپ لگن تفاوتی هست. تا آنجایی که به ارتوپدی مربوط است تفاوتی نمیکند شما دچار درد چه سمتی هستید، با تغییر سمت علت درد تغییر نمیکند.

البته اگر علت درد مشکلات غیر ارتوپدی باشد داستان متفاوت است. مثلا اگر درد در پایین شکم باشد و سمت چپ باشد نمیتوان گفت به علت آپاندیسیت است.

امیدوارم کسی درد پایین شکم را با لگن اشتباه نگیرد.

علت درد باسن چیست

درد پشت باسن

منظور از درد باسن، درد پشت لگن است. این درد میتواند به علل متفاوتی ایجاد شود. منشا درد باسن میتواند در خود لگن باشد و میتواند در خارج لگن باشد.

به بیان دیگر ممکن است بیماری در قسمتی از لگن موجب درد باسن شود و یا ممکن است لگن کاملا سالم باشد و مشکلی در خارج از لگن موجب احساس درد در ناحیه باسن و پشت لگن شود.

علل زیر موجب درد پشت لگن و باسن میشوند.

علل خارج لگنی

شایعترین علت درد باسن و درد پشت لگن علل خارج لگن است. در غالب مواردی که بیمار دردی در پشت لگن دارد، لگن هیچ مشکلی نداشته و کاملا سالم است و علتی که موجب درد شده است در خارج لگن است. شایعترین این علل مشکلات ستون مهره است.

توجه به این نکته مهم است که بیماری ستون مهره اگر قرار باشد دردی ایجاد کنند این درد ممکن است در کمر احساس شود و یا ممکن است در پشت باسن احساس شود و یا در هر دو جا با هم احساس شود یعنی بیمار درد کمر و لگن هر دو را داشته باشد.

وقتی درد کمر و لگن با هم وجود دارند باور این نکته که منشا درد پشت باسن در کمر است برای بیمار آسان است. بیمار به این صورت بیان میکند که درد از کمر شروع شده و به پشت باسن تیر میکشد یا میگوید درد از کمر شروع شده و به پشت باسن انتشار پیدا میکند.

ولی وقتی کمر هیچ دردی ندارد و تنها جایی که درد میکند پشت باسن است برای بیمار خیلی سخت است تصور کند لگن سالم است و مشکل در کمر است و کمر هیچ دردی ندارد و درد در تنها در پشت باسن احساس میشود.

در هر صورت در هر بیماری ستون مهره، که دردی ایجاد میکند این وضعیت میتواند ایجاد شود ولی بخصوص در بیماری های تنگی کانال نخاعی و در هرنی دیسک های بین مهره ای این وضعیت بیشتر دیده میشود.

در این دو بیماری درد ممکن است در پشت باسن و در پشت ران احساس شود و درد میتواند به ساق هم انتشار پیدا کند. درد میتواند همراه با بیحسی پوستی و همراه با احساس گزگز و مور مور در پوست باشد و میتواند همراه با احساس سنگینی در پا باشد.

درمان این بیماری های ستون مهره درد باسن را از بین میبرد.

بجز علل خارج لگنی مشکلات داخل لگنی هم میتوانند علت درد باسن باشند که مهمترین آنها را در زیر بررسی میکنیم.

ساکروایلئیت

ساکروایلئیت به معنای التهاب مفصل ساکروایلیاک است. مفصل ساکروایلیاک مفصلی در پشت لگن است. جایی که ستون مهره به لگن متصل میشود و جایی که استخوان ساکروم به استخوان های ایلیاک متصل میشوند.

این مفصل ممکن است به علل زیادی دچار التهاب شود. بیماری های عفونی مانند بروسلوز یا تب مالت میتوانند این مفصل را درگیر کنند. این مفصل میتواند بندرت دچار سائیدگی شود. بیماری های روماتیسمی هم میتوانند مفصل ساکروایلیاک را دچار التهاب کنند.

چون مفصل ساکروایلیاک در پشت لگن و درست در پشت باسن قرار دارد درد آن هم در پشت باسن احساس میشود. تشخیص بیماری های این مفصل با تصویربرداری و آزمایش های پاراکلینیکی امکان پذیر است. با درمان بیماری درد هم از بین میرود.

سندروم پیریفورمیس

در این بیماری عصب سیاتیک در کنار عضله پیریفورمیس در لگن تحت فشار قرار میگیرد و همین موجب بروز درد پشت باسن میشود. عضله پیریفورمیس در عمق لگن قرار گرفته و عصب سیاتیک از کنار آن عبور میکند.

گاهی اوقات بنابه عللی این عضله به عصب فشار وارد میکند و علائمی مانند دیسک کمر ایجاد میکند. بیمار از درد پشت باسن شاکی است که ممکن است همراه با احساس بیحسی در پشت ران و پا و یا احساس گزگز و مور مور در پا باشد.

تاندنیت همسترینگ

عضلات همسترینگ عضلات پشت ران هستند. قسمت عمده این عضلات در بالا از طریق تاندون خود به قسمتی از استخوان لگن به نام ایسکیوم میچسبند. گاهی اوقات تاندون این عضلات به عللی دچار التهاب میشود که به آن تاندنیت میگویند.

تاندنیت همسترینگ معمولا همراه با بورسیت ایسکیوگلوتئال است. بورسیت به معنای التهاب بورس است. بورس ها کیسه های بافتی هستند که مایعی درون آنها قرار دارد. بورس ها معمولا در بین تاندون ها و استخوان ها قرار دارند و کار آنها کم کردن اصطکاک بین ایندو و در نتیجه تسهیل حرکت تاندون است.

معمولا در تاندنیت ها یعنی وقتی که تاندون ها ملتهب میشوند بورس کنار آنها هم ملتهب میشود یعنی بورسیت هم ایجاد میشود.

بورس ایسکیوکلوتئال در کنار تاندون همسترینگ در محل اتصال به استخوان ایسکیوم است. پس در بسیاری موارد همراه با تاندنیت همسترینگ بورسیت ایسکیوگلوتئال هم وجود دارد.

تاندنیت همسترینگ و بورسیت ایسکیوگلوتئال معمولا به علت فعالیت های بدنی نامناسب ایجاد شده و موجب درد باسن میشوند. درد این بیماران معمولا با نشستن بیشتر میشود. درمان این بیماری معمولا با انجام نرمش های کششی است.

بیماری های مفصل ران

بیماری های مفصل ران معمولا موجب درد در کشاله ران و در جلوی ران میشود و کم پیش میاید که مفصل ران مشکل داشته باشد و درد آن در پشت باسن احساس شود. با این حال اتفاق میفتد مواردی که بیماری مفصل ران علت درد در ناحیه کپل و باسن باشد.

بیشتر بخوانید  درمان پارگی لابروم لگن و مفصل ران

تومورها

تومورهای خوش خیم یا بدخیم چه در استخوان و چه در بافت نرم میتوانند موجب درد در باسن شوند. شک به وجود این تومورها معمولا با انجام تصویربرداری هایی مانند رادیوگرافی ساده و سی تی اسکن و ام آر آی و اسکن رادیوایزوتوپ است ولی تشخیص دقیق نوع تومور معمولا نیاز به انجام نمونه بردری از خود تومور دارد.

علائم همراه درد لگن

بیمارانی که درد در ناحیه لگن دارند ممکن است از مشکلات دیگری هم شاکی باشند. مهمترین آنها عبارتند از

راه رفتن با عصای زیر بغل

لنگش

درد لگن میتواند به تنهایی وجود داشته باشد ولی وقتی این درد شدید میشود میتواند همراه با لنگش باشد. گرچه شدت لنگش معمولا متناسب با شدت درد است ولی در بعضی بیماری ها مانند بیماری پرتس معمولا شدت لنگش بیش از دردی است که بیمار احساس میکند.

خشکی مفصلی

در بیمارانی که درد شدید در اطراف مفصل ران دارند این درد معمولا بیمار را وا میدارد که مفصل را کمتر حرکت دهند تا درد کمتری را احساس کنند. محدودیت حرکتی مفصلی معمولا در دردهای مزمن مفصل ران بیشتر دیده میشود.

در بیماری هایی مانند سائیدگی ها یا روماتیسم های مزمن مفصل ران، معمولا خود بیماری موجب کم شدن دامنه حرکتی مفصل ران هم میشود که این محدودیت میتواند از شدت درد لگن هم بیشتر باشد

تورم

گاهی اوقات بیماری که موجب درد در ناحیه لگن شده است میتواند موجب تورم در قسمتی از لگن شود مثلا عفونت های هر قسمتی از استخوان لگن در صورتی که آن استخوان زیر پوست باشد میتواند موجب ورم پوست روی آن شود.

تشخیص علت درد لگن

مانند هر مشکل دیگری پزشک برای تشخیص علت درد لگن بیمار ابتدا سعی میکند با صحیت کردن با بیمار و معاینه وی چند تشخیص احتمالی را از بین علل مختلف از بقیه علت ها جدا کند.

دیدن رادیوگرافی لگن

بطور مثال بیماری هایی که در مفصل ران هستند و موجب درد در ناحیه لگن میشوند معمولا با حرکت کردن مفصل بیشتر میشوند. پس اگر پزشک موقع  معاینه مفصل ران متوجه شد حرکت مفصل شدت درد را افزایش میدهد بیشتر به بیماری هایی که خود این مفصل را درگیر میکنند فکر میکند.

 سپس پزشک با استفاده از روش های تصویربرداری مانند رادیوگرافی ساده، سی تی اسکن، ام آر آی و اسکن رادیوایزوتوپ و روش های آزمایشگاهی از بین عللی که در ذهن دارد علت اصلی را پیدا کند.

مهمترین پزشکی که این مراحل تشخیصی را انجام میدهد متخصصین ارتوپدی هستند. در صورتی که متخصص ارتوپدی تشخیص دهد علت درد لگن بیماری روماتیسمی است بیمار را به یک متخصص روماتیسم ارجاع میدهد.

درمان خانگی درد لگن

درمان هر دردی بستگی به علت آن دارد. همانطور که در بالا گفتیم درد لگن علل بسیار زیادی دارد که تعدادی از آنها را مرور کردیم.

پزشک تنها پس از مشخص کردن علت دقیق درد میتواند درمان اصلی آن را شروع کند ولی اقداماتی وجود دارند که صرف نظر از علت اصلی درد میتوان با کمک آنها تا حدودی این درد را تخفیف داد. مهمترین این اقدامات عبارتند از

گرم کردن

گرم کردن محل درد لگن میتواند به کاهش آن کمک کند. در تابستان قرار نگرفتن در مقابل باد مستقیم کولر و دیگر سیستم های خنک کننده و در زمستان استفاده از شلوار گرم کن میتواند این گرما را تامین کند.

استفاده از گرمای موضعی مانند کیسه آب گرم یا تشکچه برقی هم میتواند با گرم کردن موضع موجب تخفیف درد شود.

کاهش فعالیت های بدنی

دردهای لگن معمولا با راه رفتن زیاد یا استفاده از پله بیشتر میشود پس قدری تعدیل در این فعالیت ها میتواند شدت درد را کم کند.

استفاده از عصا، استفاده از توالت فرنگی و کاهش وزن هم در واقع با کم کردن فشار بر روی لگن و بخصوص مفصل ران میتواند شدت درد مفصل لگن را کم کند.

تقویت عضلات لگن

قویتر کردن عضلات کمر و شکم و لگن و ران میتواند شدت درد مفصل لگن را کم کند. بهترین ورزش برای این کار شنا و راه رفتن در آب است.

در آب فشار کمتری به لگن و مفاصل آن وارد میشود ولی عضلات ذکر شدت به علت مقاومتی که آب در مقابل حرکت رو به جلو ایجاد میکند میتوانند قویتر شوند.

دارو

بعضی بیماران سوال میکنند برای درد لگن چی بخوریم. منظورشان اینست که چه دارویی مصرف کنند تا دردشان کم شود. یعنی گاهی اوقات بیمار با وجود رعایت دستوران قبلی دردش کم نشده و نیاز به مصرف داروی خوراکی مثلا بصورت قرص برای درد استخوان لگن دارد.

مهمترین اینها داروهای ضد التهابی مانند بروفن، دیکلوفناک، سلبرکس، ایندومتاسین، ناپروکسن و دیگر داروهایی هستند که با نام عمومی “داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی” شناخته میشوند.

مکانیسم اثر استامینوفن با این داروها متفاوت است و استفاده از استامینوفن به تنهایی یا همراه با داروهایی که ذکر شد هم میتواند به کاهش درد کمک کند.

درمان درد لگن به توسط پزشک

همانطور که گفته شد درمان نهایی درد لگن تنها بعد از مشخص شدن علت اصلی آن امکانپذیر است. در بسیاری از موارد درمان های ساده ای مانند آنچه در بالا ذکر شد و استفاده از فیزیوتراپی میتواند درد را از بین ببرد.

گاهی از اوقات پزشک از تزریق های موضعی برای درمان درد استفاده میکند و درمان بعضی از علل دیگر درد لگن ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشد.

بطور مثال شکستگی هایی که در ناحیه لگن رخ میدهند معمولا نیاز به جراحی جااندازی شکستگی و فیکس کردن با پیچ و پلاک دارند و سائیدگی و خرابی پیشرفته لگن معمولا نیازمند انجام جراحی تعویض مفصل در ناحیه ران است.

0/5 ( 0 بازدید )
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x