هزینه تعویض مفصل لگن چقدر است

دکتر مهرداد منصوری

هر بیماری که میخواهد جراحی لگن انجام بدهد معمولا یکی از معیارهایش برای انتخاب محل جراحی و پزشک جراح، هزینه هایی است که باید پرداخت کند.

در جراحی تعویض مفصل، هزینه پرداختی به توسط بیمار بسته به عوامل زیر متفاوت است

  • نوع مفصل مصنوعی بکار رفته
  • میزان سختی عمل جراحی تعویض مفصل
  • بیمارستانی که جراحی در آن انجام میشود
  • جراحی که عمل جراحی را انجام میدهد
  • پوشش بیمه

در مورد هر کدام از این موارد در زیر توضیح میدهیم

نوع پروتزی که در جراحی استفاده میشود

یکی از عوامل تاثیرگذار در هزینه تعویض مفصل لگن کیفیت مفصل مصنوعی است که جراح استفاده میکند. قطعا هر چه مفصل مصنوعی بهتر باشد کارکرد آن بهتر بوده و عمر مفصل هم بیشتر خواهد بود.

مفاصل مصنوعی با انواع مختلف و طبعا هزینه های متفاوت وجود دارند. مفاصل با تکنولوژی بهتر گرانتر هستند. اگر مفصل بهتری برای بیمار استفاده شود هزینه کلی درمان بیشتر خواهد شد.

جراحی که کیفیت کار خوبی دارد هیچ وقت از مفصل مصنوعی با کیفیت پایین استفاده نمیکند ولی در بین مفاصل با کیفیت قابل قبول هم هزینه ها برحسب تفاوت هایی که در جنس مواد بکار رفته در ساخت آنها وجود دارد متفاوت است.

جراحی های تعویض مفصل مثل هم نیستند و برای دو بیمار که هر دو نیاز به این جراحی دارند ممکن است دو جراحی متفاوت انجام شود و برای هر جراحی هم مفصل مصنوعی متفاوتی استفاده شود. پس نوعی مفصل مصنوعی که برای هر بیمار استفاده میشود ثابت نیست.

همان طور که هزینه نسخه یک بیمار که به پزشک داخلی مراجعه کرده ممکن است چند برابر بیمار دیگر باشد این امر برای هزینه پروتز هم صادق است.

به علت اینکه پروتز های بکار رفته وارداتی هستند و نرخ ارز متغیر است نمیتوان قیمت ثابتی برای آنها عنوان کرد. هزینه حدودی آنها را باید قبل از جراحی از جراح خود سوال کنید.

هزینه بیمارستان

عامل مهم دیگر که در هزینه تعویض مفصل لگن تاثیر میگذارد هزینه های بیمارستانی است. بیمارستان بابت خدمات پرستاری، خدمات اطاق عمل، تجهیزات پزشکی، خدمات بیهوشی، هتلینگ، مشاوره‌ها، آزمایش‌ها و تصویربرداری‌هایی که برای بیمار و در مدت بستری انجام میشود هزینه‌هایی دریافت میکند.

این هزینه ها برحسب عوامل زیر تغییر میکنند

  • نوع بیمارستان و کیفیت خدماتی که ارائه میدهد
  • دولتی یا خصوصی بودن بیمارستان
  • مدت زمانی که بیمار در بیمارستان بستری میشود
  • خدمات اضافه مانند داشتن اطاق خصوصی

این هزینه ها برای همه بیماران ثابت نیست. دو عمل جراحی که در ظاهر ممکن است شبیه هم باشند در عمل ممکن است هزینه های بیمارستانی متفاوتی داشته باشند. این هزینه ها را قبل از جراحی باید از پزشک خود بپرسید.

وضعیت جسمی بیمار

عامل مهم دیگر که بر هزینه تعویض مفصل تاثیر میگذارد سن بیمار و وجود بیماری های زمینه ای است. در بیماران مسن آزمایش های بیشتری انجام میشود. ممکن است لازم شود پزشک های مشاور بیشتری بیمار را در بیمارستان ویزیت کنند. بیهوشی این بیماران سخت تر است. خیلی از این بیماران ممکن است بعد از جراحی نیاز به مراقبت در بخش مراقبت های ویژه داشته باشند. همه این موارد هزینه های بیمار را بالا میبرند.

وقتی بیمار یک بیماری زمینه ای مانند فشار خون یا دیابت یا بیماری قلبی دارد همین شرایطی که ذکر شد برای او پیش میاید.

اگر نوع جراحی تعویض مفصل که باید برای بیمار انجام شود سخت و مشکل باشد این هم به طول مدت جراحی اضافه میکند و به تبع آن مدت بیهوشی اضافه میشود. بیمار ممکن است نیاز به تزریق خون پیدا کند. بیمار ممکن است نیاز به داروهای بیشتری پیدا کند و این هزینه ها را بیشتر میکند.

پس میبینید که هر بیماری بسته به شرایطی که دارد با بیمار دیگر فرق دارد و هزینه های متفاوتی در بیمارستان خواهد داشت. این را باید قبل از بستری شدن از پزشک خود سوال کند.

پوشش بیمه

اگر بیمار بیمه درمانی داشته باشد درصدی از هزینه تعویض مفصل به توسط سازمان بیمه گر پرداخت میشود. اگر بیمارستان با بیمه بیمار قرارداد داشته باشد بیمار در زمان بستری فقط فرانشیز پرداخت میکند، در غیر اینصورت بعد از ترخیص از بیمارستان میتواند با ارائه مدارک هزینه های انجام شده به سازمان بیمه گر، درصد قابل توجهی از هزینه های پرداختی را دریافت کند.

بسیاری از بیمارستان ها با بیمه های تکمیلی قرارداد دارند که این میتواند تا حدود زیادی هزینه های بیماران را کاهش دهد.

شما میتوانید برای برآورد هزینه جراحی خود با تماس با تلفن مطب دکتر مهرداد منصوری وقت معاینه بگیرید. بعد از معاینه و مشخص شدن نوع جراحی تعویض مفصل و نوع پروتز، برآوردی از هزینه ها به شما داده میشود.

5/5 ( 1 بازدید )