به تعویق انداختن تعویض مفصل در ناحیه لگن

به تعویق انداختن عمل تعویض مفصل

بعضی از بیمارانی که نیاز به انجام جراحی تعویض مفصل در ناحیه لگن دارند به دلایلی ممکن است فکر کنند بهتر است جراحی را مدتی به عقب بیندازند. این تصمیم تا چه حد درست است و به تعویق انداختن تعویض مفصل در ناحیه لگن چه منافع و ضررهایی ممکن است برای بیمار داشته باشد.

به چه دلایلی بیمار تصمیم به تعویق انداختن تعویض مفصل میگیرد

شایع ترین علت معمولا این تصور است که جراحی را فقط باید در سنین خیلی بالا انجام داد و اگر من الان در جوانی یا میانسالی هستم نباید عمل کنم و باید جراحی را به عقب بیندازم.

این تصور کاملا غلط است و ریشه آن به حدود سی سال قبل برمیگردد که عمر مفاصل مصنوعی بسیار کوتاه بود و پزشکان آن را فقط برای افرادی با امید به زندگی محدود انجام میدادند. امروزه با پیشرفت تکنیک جراحی و استفاده از مفاصل مصنوعی بهتر، عمر مفاصل حتی به بالای سی سال هم میرسد و جراحی را میتوان در هر انسان بالغی صرفنظر از سن او انجام داد.

دلیل دیگر ممکن است ترس از انجام جراحی باشد. بعضی از بیماران ممکن است با دیدن نتایج نامطلوب جراحی در یکی از آشنایان خود، از انجام عمل بترسند، در حالیکه نتایج جراحی برای هر فردی متفاوت است و بسته به نوع بیماری و جراح و شرایط دیگر برای هر بیماری فرق میکند.

هر ساله بیش از یک میلیون نفر در دنیا جراحی تعویض مفصل لگن انجام میدهند و غالب آنها بدون هیچ مشکلی خوب میشوند.

به تعویق انداختن جراحی و ادامه درد

وقتی یک مفصل ران آنقدر خراب شده که پزشک متخصص تشخیص میدهد نیاز به جراحی تعویض مفصل دارد باید در اولین فرصت این کار انجام شود. به تعویق انداختن جراحی فقط دردی را که بیمار باید تحمل کند طولانی میکند و بس.

از زمانی که پزشک توصیه به جراحی میکند تا وقتی که بیمار جراحی را انجام میدهد بیمار دردی را تحمل میکند که غیر ضروری است. برای تحمل درد مجبور میشود داروی مسکنی را مصرف کند که عوارض احتمالی بر کلیه یا کبد او خواهد داشت و این غیر ضروری است.

طولانی کردن زمان بین توصیه پزشک به جراحی تا زمان عمل فقط موجب روزهای بیشتر درد کشیدن بیمار میشود و این درد وقتی مزمن میشود بر روح و روان بیمار و زندگی خانوادگی و اجتماعی او تاثیر نامطلوب برجای میگذارد.

پس تا وقتی زیاد درد نکشیده ایم جراحی را انجام دهیم.

به تعویق انداختن عمل و سخت تر شدن جراحی

 جراحی تعویض مفصل، روند اتصال یک مفصل مصنوعی به استخوان لگن و ران است. مسلما برای این اتصال نیاز به داشتن یک بستر استخوانی مناسب لازم و حیاتی است. هر چه جراحی بیشتر به تعویق بیفتد خرابی مفصل بیشتر میشود و با خراب‌تر شدن مفصل، بستر استخوانی ضعیف تر میشود و تغییر شکل بیشتری میدهد.

این شرایط، کار را برای جراح مشکل تر میکند. با مشکل تر شدن جراحی، احتمال بروز عوارض آن هم بیشتر میشود.

وقتی جراح نتواند مفصل مصنوعی را به خوبی در بستر استخوانی کار بگذارد عمر مفصل کم میشود.

هرچه جراحی زودتر انجام شود احتمال بروز این مشکلات کمتر میشود. تا وقتی استخوان های بهتری برای لگن باقی مانده است جراحی را انجام بدهیم.

کم شدن تحمل بدن برای جراحی

با به تعویق انداختن تعویض مفصل، سن بیمار بتدریج بالاتر میرود. سن که بالا برود ظرفیت های حیاتی فرد هم برای تحمل جراحی کم میشود.

یک جوان سی ساله یا یک فرد میانسال چهل ساله در غالب اوقات یک جراحی تعویض مفصل را به راحتی تحمل میکند. در سن پنجاه سالگی و شصت سالگی به تدریج مشکلاتی مانند فشار خون و دیابت و بیماری های داخلی ظاهر میشوند. ممکن است ریه یا کبد یا کلیه دچار مشکلاتی شود.

این مشکلات توان بدن در تحمل جراحی را کم میکنند. ظرفیت قلب بتدریج دچار افت میشود. همه افراد بالای چهل سال را قبل از جراحی باید یک متخصص قلب معاینه کند و سلامت قلب او را تایید کند.

بسیاری از بیماران تا قبل از جراحی فکر میکنند قلب سالمی دارند ولی خیلی از آنها تنها قبل از عمل و با معاینه متخصص قلب متوجه میشوند قلب چندان سالمی ندارند. آزمایش میدهند و متوجه میشوند دیابت داشته اند و متوجه آن نشده اند.

پس فکر نکنیم همیشه ارگان های داخلی بدن ما سالم میماند و درست کار میکنند. آنها هم بتدریج ضعیف میشوند و این ضعف بر روی نتیجه جراحی تاثیر نامطلوب برجای خواهد گذاشت.

پس تا وقتی بدن سالمی داریم جراحی را انجام بدهیم.

5/5 ( 1 بازدید )