شکستگی بعد از تعویض مفصل لگن

شکستگی های بعد از عمل تعویض مفصل لگن در هر زمانی بعد از جراحی میتواند ایجاد شود و معمولا در استخوان ران و در اطراف پایه مفصل مصنوعی ایجاد میشود.

به شکستگی های اطراف مفاصل مصنوعی periprosthetic fracture میگویند.

در این مقاله در مورد علل زمینه ساز این شکستگی ها و روش های پیشگیری و درمان آنها مطالبی را یاد میگیریم.

علل زمینه ساز شکستگی بعد از تعویض مفصل لگن چیست

قطعا علت هر شکستگی ضربه است و غالب شکستگی های بعد از تعویض مفصل بدنبال زمین خوردن ایجاد میشوند ولی هر کسی که مفصل مصنوعی دارد با زمین خوردن دچار شکستگی نمیشود.

شکستگی نیاز به زمینه دارد و مهمترین زمینه آن پوکی استخوان است.

غالب کسانی که جراحی تعویض مفصل میکنند سن بالایی دارند و در سن بالا استخوان ها ضعیف هستند و پوکی استخوان شایع است.

پس افراد مسنی که یک مفصل مصنوعی در لگن خود دارند اگر زمین بخورند ممکن است دچار شکستگی اطراف پروتز مفصل لگن شوند. این شکستگی ها در جوانترها کمتر دیده میشود.

این شکستگی معمولا در اطراف جزء رانی مفصل مصنوعی است و در اطراف جزء لگنی مفصل کمتر است. به زبان دیگر شکستگی معمولا در استخوان ران ایجاد میشود.

عامل دیگری که زمینه ساز شکستگی استخوان بعد از جراحی تعویض مفصل است لق شدن و شل شدن مفصل مصنوعی است. در این حالت حتی یک ضربه نه چندان شدید به لگن هم میتواند موجب شکستگی شود.

عارضه استئولیز که در بعضی بیماران بعد از جراحی دیده میشود و در آن کیست های استخوانی در اطراف پروتز تشکیل میشود میتواند استخوان را ضعیف کرده و زمینه ساز بروز شکستگی شود.

در افرادی که به هر علتی تعادل ندارند مثلا داروهایی مصرف میکنند که آنها را گیج یا خواب آلود میکند احتمال زمین خوردن و در نتیجه شکستگی بیشتر است. در افراد با کاهش بینایی هم احتمال زمین خوردن و شکستگی بیشتر میشود.

بیشتر بخوانید  درمان شکستگی استابولوم چیست

پیشگیری از شکستگی بعد از تعویض مفصل

مسلما پیشگیری از شکستگی با حذف عواملی است که موجب آن میشوند. با پیشگیری از پوکی استخوان و پیشگیری از استئولیز و لق شدن و شل شدن مفصل مصنوعی و با پیشگیری از هر عاملی که احتمال زمین خوردن فرد را بیشتر میکند میتوان احتمال بروز شکستگی را کم کرد.

درمان این شکستگی ها چگونه است

درمان این شکستگی بستگی به عواملی متعددی دارد از جمله اینکه محل شکستگی کجا است و اینکه قطعات شکستگی تا چه میزان جابجا شده اند.

انتخاب نوع درمان بستگی دارد به اینکه آیا مفصل مصنوعی لق شده است یا نه و بستگی دارد به اینکه آیا استخوان اطراف مفصل مصنوعی تا چه اندازه سالم است.

پزشکان ارتوپد معمولا از نوعی طبقه بندی به نام طبقه بندی ونکوور استفاده میکنند تا این شکستگی ها را دسته بندی کنند و بعد بر مبنای اینکه شکستگی در کدام دسته قرار میگیرد مشخص میکنند که چه نوع درمانی باید برای آن انجام دهند.

بعضی از شکستگی های اطراف مفصل نیاز به جراحی ندارند و بعد از چند هفته خود بخود خوب میشود و درد بیمار خوب میشود.

بعضی از شکستگی ها باید جراحی شوند به این صورت که قطعات شکستگی باید جااندازی شوند و پس از آن به توسط پیچ و پلاک یا سیم در کنار هم فیکس شوند تا بعد از چند ماه جوش بخورند. گاهی اوقات نیاز به پیوند استخوان هم پیدا میشود.

اگر پزشک متوجه شود که بدنبال شکستگی، مفصل مصنوعی لق شده است ترجیح میدهد مفصل را عوض کند. در این وضعیت نه تنها استخوان های شکسته شده جااندازی و با پیچ و پلاک فیکس میشوند بلکه قسمتی از مفصل مصنوعی که لق شده است از بدن بیمار خارج شده و یک مفصل دیگر جایگزین آن میشود.

جراحی درمان شکستگی اطراف مفصل مصنوعی لگن از جراحی های بسیار مشکل ارتوپدی است. هم برای پزشک و هم برای بیمار. بعد از جراحی پزشک و بیمار باید با هم همکاری کنند تا بیمار بتواند بهترین نتایج را از درمان بگیرد.

بیشتر بخوانید  اطاق عمل چگونه است
5/5 ( 1 بازدید )
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x